``Vanwege de vrijheid om mijn eigen ritme te bepalen kon ik me optimaal focussen.``
Image
Saskia Ruis
Head Training & Compliance

Saskia werkt als Head Training & Compliance bij een internationale marktleider ter bestrijding van influenza en andere virussen; ze werkt met haar team in een internationale setting. De eerste periode van de intelligente lock down was het zoeken naar een nieuw evenwicht; met een goede verdeling van lesgeven aan dochter, werk, het volgen van een nieuwe (HR) opleiding én tijd voor ontspanning en een Corona proof sociaal leven. Normaal gesproken heb ik de lat hoog liggen op alle fronten maak ik kwam er al snel achter dat ik de verwachtingen moest bijstellen. Ik besloot mijn het huis iets meer te laten. Mijn dochter heb ik zo veel mogelijk aandacht gegeven; zij is net als ik een sociaal dier en snelle denker dus ik vond het belangrijk dat ze genoeg aandacht en uitdaging kreeg én dat er tijd was om te spelen en te ontspannen. We vonden een nieuwe balans: mijn dochter gaf ik de ene ochtend les en de andere ochtend werkte zij zelfstandig. In de tweede helft van de middag gingen we naar buiten om te spelen met haar beste vriendin of ergens te gaan wandelen. Tussendoor werkte ik overdag en, als ik onvoldoende werk overdag had kunnen doen, pakte ik het werk ’s avonds weer op als mijn dochter op bed lag. Alhoewel ik minder tijd had om mijn werk te doen, heb ik mijn werk net zo goed als op kantoor en misschien wel beter gedaan. Daarnaast ben ik net voor de intelligente lock down begonnen met een HR opleiding waar ik heel enthousiast over ben en doordat mijn sociale leven op een lager pitje stond, heb ik een vliegende start gemaakt.

Vanwege de vrijheid om mijn eigen ritme te bepalen kon ik me optimaal focussen, heb ik op alle fronten bergen verzet en ook tijd gehad om met mijn dochter Corona proof op pad te gaan en contact te houden met mijn vriendenkring via beeldbellen. Bij mijn werkgever zijn we al gewend om remote te vergaderen dus wat dat betreft was de manier van werken niet heel anders tijdens de lock down. Wat wel anders was, was dat iedereen vanuit huis inbelde in plaats ( gezamenlijk) vanuit kantoor remote overleg te hebben. Mijn werkgever heeft zich tijdens de lock down periode actief opgesteld om optimaal binding met werknemers te houden, dat vond ik heel positief. Er werden bijv. met grote regelmaat programma’s uitgerold om fit te blijven. Alhoewel ik daar niet aan mee heb gedaan en zelf heb gesport, waardeer ik dat mijn werkgever deze initiatieven ontplooide en hebben anderen volop meegedaan. Het werkt sowieso heel positief om extra aandacht vanuit de organisatie te ervaren als je allemaal op afstand werkt.

Ik heb respect en bewondering voor de mensen die vanwege Corona snel goede en snelle oplossingen hebben kunnen bedenken. Bijvoorbeeld voor de organisatie van de ‘teststraten’ en de professionals die er werkten! Ik kon met mijn auto de daarvoor bestemde teststraat inrijden en werd zeer adequaat en snel geholpen. Ik vond dat een knap staaltje van organisatie, professionaliteit en logistiek.

Ik kijk op de periode terug op maanden waar ik meer rust en autonomie heb ervaren. Er was minder onrust vanuit werk doordat ik zelf kon bepalen wanneer ik wat ging doen. We zetten geen wekker en volgden ons eigen ritme. Daar knapten we van op. Het liefst zou ik deze manier van werken grotendeels voort willen zetten en dat willen afwisselen met naar kantoor gaan als dat van toegevoegde waarde is. Daarnaast merk ik dat de band met mijn dochter zich heeft versterkt; we zijn ons extra bewust hoe goed we het hebben samen.

Ik hoop dat de overheid de komende tijd niet telkens met nieuw beleid komt, daardoor moet je telkens resetten en op zoek naar een nieuwe balans.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in