``Ik ben er de afgelopen maanden bewust van geworden dat intermenselijk contact voor mij essentieel is.``
Image
Paul Groen
Senior CRA-Clinical Project Manager

Vanwege de COVID-19 beperkingen kon ik voor mijn werk alleen remote met mijn contacten, sites en collega’s, communiceren. Al snel merkte ik dat overleg anders verloopt dan wanneer je dat F2F doet; je mist sneller de essentie en de verfijning in communicatie ontbreekt. Ik ben me er de afgelopen maanden bewust van geworden dat intermenselijk contact voor mij essentieel is. Toen ik puur en alleen remote werkte, vervaagde mijn motivatie ten aanzien van mijn werk. In de toekomst zal er alleen maar meer remote gewerkt worden in veel sectoren. Mede vanwege de COVID-19 beperkingen ben ik tot de conclusie gekomen dat deze manier van werken niet bij me past en ik geloof er ook niet in. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging waarin F2F en remote werken op juiste wijze gecombineerd zijn en de relatie met collega’s en externe stakeholders centraal staat. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden en ben ik in verschillende procedures betrokken. Ik verwacht binnenkort weer aan de slag te gaan en heb daar veel zin in.

De afgelopen tijd ben ik ervan geschrokken hoe makkelijk sommige partijen er toe over willen gaan om hun werk grotendeels remote invulling te geven en ook (vertrouwelijke) gegevens online te delen met externe partijen. Vanuit zorgverzekeraars en vast ook andere partijen wordt daar actief op aangestuurd. Mij lijkt dat we daar nog eens goed naar moeten kijken met z’n allen. Ook qua hulpverlening en zorg. Remote kan veel werk gedaan worden en in veel gevallen is dat prima, maar wederom náást hulpverlening waarmee cliënt en/ of patiënt en professional elkaar F2F blijven treffen.

Tijdens de intelligente lockdown heb ik ook gemerkt dat ons gezin ( we zijn met z’n 6-en en de meesten van ons zijn behoorlijk extravert) zich prima gered heeft en dat we de ruimte in huis goed hebben kunnen verdelen. Ik vond het heerlijk om het leven ‘klein’ te houden en had eigenlijk veel minder behoefte aan uitgaan, vrienden en familie zien dan ik verwacht had. Mijn kinderen hadden daar beduidend meer moeite mee. Qua nieuwsberichtgeving zou het voor mij dichterbij huis mogen. Ik merk dat er verzadigd ben m.b.t. bijvoorbeeld de malle fratsen van Donald Trump. Wat mij betreft mag het nieuws over dat soort items minder en mag er meer focus op lokaal interessant nieuws. Laten we maar genieten van de mensen en de dingen die er echt toe doen!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in