``Mijn motto vanuit de COVID periode: pak de vrijheid en laat het voor je werken!``
Image
Jenneke Smit
Consultant Medical Affairs

Bij mijn opdrachtgever komt normaal gesproken komt iedereen naar kantoor.. Dat heeft voordelen doordat je elkaar Face to Face spreekt en de drempel laag is om zaken te bespreken en snel knopen door te hakken. Door COVID werd er van de ene op de andere dag vanuit huis gewerkt. Mijn ervaring is dat de een daar happier van werd en de ander juist niet. Zelf bleek ik het eigenlijk wel fijn te vinden. De reistijd valt weg waardoor er meer ruimte is om de dag te starten zoals dat het beste past. De één begint met sporten, de ander helpt de kinderen op weg en daarna gaan we aan de slag. Opvallend is dat er juist hard maar vooral efficiënt gewerkt is vanuit huis. De output en kwaliteit van werk waren goed. In sommige gevallen werd misschien wel langer doorgewerkt dan normaal omdat woon-werkverkeer was weggevallen waarbij er over de hele dag gezien toch tijdswinst was waardoor er bijvoorbeeld meer tijd voor ontspanning was. Meer work-life balans. Ik heb meer energie doordat er meer ruimte in de agenda is geweest in de afgelopen periode. Natuurlijk heb ik mijn vrienden en familie gemist, evenals culturele uitjes, uit eten gaan en naar de sportclub. Dat zorgde er ook wel voor dat het tijdsbesef wat wegviel, de dagen begonnen soms wel veelop elkaar te lijken. Al met al  was het vreemdst toch wel de 1.5 m wereld met name ten opzichte van je ouders en ook goede vrienden.

Nu de beperkingen minder worden, wordt er weer beperkt naar kantoor gereisd alhoewel dit voorlopig nog niet voor consultants geldt. Hopelijk wordt in de toekomst de juiste balans gevonden zodat werken vanuit huis gecombineerd kan worden met vanuit kantoor werken als dat nodig is. Bijvoorbeeld vanwege training, vergadering maar ook om contact met elkaar te houden, voor het teamgevoel is dat toch belangrijk.

Ik geniet ervan om weer afspraken buiten de deur te maken, in allerlei opzichten. Maar ik ga er ook op letten om mijn agenda veel minder te vullen en zodat er meer  ruimte is voor spontane afspraken.

Mijn motto vanuit de COVID periode: pak de vrijheid en laat het voor je werken!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in